Majonézes krumplisaláta málnával
sponsored links
Nana! Látom, milyen fejet vágsz ott, a monitor túloldalán! Mi is pont így reagáltunk, amikor Anyu egyik karácsonykor málnával a tetején kínálta a krumplisalátát. Azóta viszont mindig szeretnék rá málnát. Nagyon jól is mutat és az íze egyszerûen szuper a krumplisalátához. Most itt a málnaszezon, egy próbát megér!
Hozzávalók:
0,5 kg krumpli
1 alma
2 dl tejföl
1 dl majonéz
1 ek mustár
só
bors
málna
ezeken kívül mehet bele még fõtt tojás, kovászos uborka, hagyma, sajt ?
Elkészítés:
A krumplit héjában megfõzzük. Hagyjuk kihûlni, meghámozzuk és felkockázzuk.
Az almát felkockázzuk.
A tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot összekeverjük. Úgy kell fûszerezni, hogy erõsnek érezzük, de a végsõ ízeket majd a krumplival együtt érezzük úgyis.
Összekeverjük a krémet a krumplival és almával. Ha szükséges, fûszerezzük még.
1-2 órára a hûtõbe tesszük.
Tálaláskor megszórjuk málnával.
Konyhalál Facebook oldal itt követhetõ!
Hasonló bejegyzések:
Mascarponéval töltött tiramisugolyó
Alma-kiwileves pirított dióval
Ropogós csirkeszárnyak sült almával, rizzsel ? hóvégi kedvenc
Vajkaramellás pite fahéjas sült almával
Színes-ízes "kockacukor" ? gasztroajándék