Majonézes krumplisaláta - kétféle hagymával, házi majonézzel
sponsored links
Nem igazán értem, hogy "egyesek" miért tartják alsóbbrendûnek a majonézes krumplisalátát a bécsi vagy bajor krumplisalátától. Jómagam, mintha azt tapasztalnám, hogy a majonézes krumplisaláta hazánkban népszerûbb, talán ezért?
Minden esetre én mindkettõt nagyon szeretem, de igazából nem készítem túl gyakran egyiket sem. Amikor síelünk, akkor természetesen hagymás-ecetes krumplisalátát kérek a rántott hús vagy bécsi szelet mellé, itthon pedig majonézeset készítek gyakrabban.
Ennek fõ oka, hogy a férjem nem igazán szereti a hagymás-ecetes változatot, illetve magával a hagymával áll hadilábon, így nem egyszerû a helyzet.
Most mégis valamilyen krumplisalátát akartam készíteni, ami legyen majonézes, de "csak óvatosan a hagymával" készüljön. Így kétféle is lett belõle.
Most nem vettem kiflikrumplit, a jól bevált sárga burgonyát használtam a krumplisalátához is, illetve most a krumpli korongokra sem állt rá a kezem, így kockára vágtam õket.
1 evõkanál só
5 evõkanál fehérborecet ...