Majonézes hagymás burgonyasaláta

2012-02-26

sponsored links


Életemben elõször, tavaly szilveszterkor csináltam majonézes krumplisalátát. Olyan nagy sikere volt, hogy az egész elfogyott és már akkor eldöntöttem, hogy hamarosan újra elkészítem. Valamelyik hétvégén sült hús volt az ebéd és pont jól illett. :) Az én salátám tulajdonképpen a hagymás krumplisaláta és az Andi által bejegyzett Bori-féle hagymás krumpli keresztezése.

A fogyasztás elõtt két nappal kezdtem hozzá, méghozzá úgy, hogy egy nagy adag krumplit sós vízben héjában puhára fõztem. Amíg hûlt, felkarikáztam egy nagy fej lilahagymát és elkészítettem a salátalevet víz, õrölt bors, cukor, só és fehérborecet keverékébõl. Nem tudok mennyiséget írni, eddig kétszer készítettem különbözõ arányokkal. :)

A kihûlt krumplit meghámoztam, felkarikáztam. Egy tálba rétegesen leraktam, váltakozva a hagymát és a krumplit, majd leöntöttem a salátalével úgy, hogy teljesen ellepje. Lefedtem a tálat és egy éjszakára ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2012/02/majon...

sponsored links

Keres?s