Majonézes csirkés szendvics édesköménnyel
sponsored links
Vannak szemdvicsek, melyek különlegességük miatt akár luxus kategóriába is sorolhatóak. Ilyen például ez a szendvics is, remek hozzávalókból, kifinomult, harmónikus ízvilág.
Igaz ugyan, hogy van némi zsírtartalma a vaj, meg a majonéz miatt, úgyhogy diétázóknak nem ajánlanám.
Nagyon finom, akár vendégvárónak, vagy ünnepekre, svédasztalra is el tudnám képzelni.
Hozzávalók:
- 12 szelet toast kenyér
- 1 egész csirkemell filé
- kb fél fej édeskömény
- 150 g majonéz
- 1 cikk fokhagyma
- fél citrom reszelt héja
- 1 evõkanál citromlé
- 4 dkg vaj
- 2 dkg vegyes olajos mag (napraforgó, tökmag, stb)
- 2 evõkanál kókuszzsír (vagy olaj)
- só, csirkefûszer
Elkészítése:
- A csirkemellet megmossuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk csirkehúshoz való vegyes fûszerrel, kézzel jól összeforgatjuk.
- Egy serpenyõben, a zsiradékon néhány perc alatt megpároljuk, majd kiszedjük.
- Az édesköményt megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A magokat a serpenyõben enyhén megpirítjuk.
- A majonézhez reszelt fokhagymát, citromhéjat, citromlevet, és egy kevés sót kavarunk, majd összekavarjuk a hússal, meg az édesköménnyel.
- Megkenjük vajjal a kenyérszeleteket, ráhalmozunk a majonézes-húsos raguból, megszórjuk pirított magokkal, és beborítjuk egy másik kenyérszelettel.
Tipp: Magok helyett diót is használhatunk, édeskömény helyett pedig szárzellerrel is remek.