Majonézes brokkolisaláta
sponsored links
Nagyon ízletes és frissítõ saláta, egészséges zöldségekkel. Tavasszal és nyáron érdemes elkészíteni, mert minden alapanyag kapható hozzá.
Hozzávalók:
1 fej friss brokkoli
fél piros kaliforniai paprika
kb 20 dkg konzerv kukorica
2 db alma
350 gr-os tejföl
3 db tojás sárgája
1 dl olaj
só, fehér bors
pici szerecsendió
porcukor
citromlé
1 tk. mustár
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsákra úgy, hogy csak kisebb szára maradjon. Párolóedényben vagy vízben fõzd puhára. Arra kell vigyázni, hogy a szára ne maradjon kemény. Tedd félre, hogy kihûljön.
A tojások sárgáját jól keverd ki, majd nagyon kis adagokban keverd hozzá az olajat. Keverd hozzá a tejfölt, majd ízesítsd a sóval, borssal, mustárral, kis citromlével, szerecsendióval. Cukrot ízlés szerint tegyél bele.
Keverd a majonézbe a kis kockákra felaprított paprikát, a kukoricát, a meghámozott és kockákra vágott almát. A brokkolit is vágd fel kis szeletekre (a szárát is), majd keverd hozzá a salátához.
Jól behûtve tálald, friss péksüteménnyel. Hideg sültek mellé, elõételként is kitûnõ.
Hozzávalók:
1 fej friss brokkoli
fél piros kaliforniai paprika
kb 20 dkg konzerv kukorica
2 db alma
350 gr-os tejföl
3 db tojás sárgája
1 dl olaj
só, fehér bors
pici szerecsendió
porcukor
citromlé
1 tk. mustár
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsákra úgy, hogy csak kisebb szára maradjon. Párolóedényben vagy vízben fõzd puhára. Arra kell vigyázni, hogy a szára ne maradjon kemény. Tedd félre, hogy kihûljön.
A tojások sárgáját jól keverd ki, majd nagyon kis adagokban keverd hozzá az olajat. Keverd hozzá a tejfölt, majd ízesítsd a sóval, borssal, mustárral, kis citromlével, szerecsendióval. Cukrot ízlés szerint tegyél bele.
Keverd a majonézbe a kis kockákra felaprított paprikát, a kukoricát, a meghámozott és kockákra vágott almát. A brokkolit is vágd fel kis szeletekre (a szárát is), majd keverd hozzá a salátához.
Jól behûtve tálald, friss péksüteménnyel. Hideg sültek mellé, elõételként is kitûnõ.