MAJONÉZES GOMBA és lenmagos spangli
sponsored links
Sztorival kezdem, akit nem érdekel, az ugorjon lejjebb, ahol a recept van. Meg szeretném magyarázni ezt a spanglit. A beolvadás, a nemtörõdömség, a hanyagság, a jobb érvényesülésben való hamis hit hatására sokan nem ismerik, nem tanulják (tanítják) és nem használják (használtatják) helyesen anyanyelvüket. S ezt nemcsak anyaországon kívûli magyarokra értem.
A spangli is egy olyan ismerõstõl származik, aki roppant helytelenül beszélt magyarul: a sós stanglinak spanglit mondott, a spagettinek spagetlit, õ jatt helyett jachtot osztogatott s amikor a csóró anyjáról beszélt, akkor csórét mondott. Fuldokoltunk a röhögéstõl amint elképzelük a tisztességben megõszült kis öregasszonyt pucéran. Remélem senkit nem sértettem meg ezekkel az emlékekkel, az ismerõs sajnos már nem él, csak az emlékeinkben. S azt hiszem, akkor halunk meg véglegesen, amikor már nem beszélnek rólunk.
Lássuk azt a majonézes gombát:
30 dkg csiperkét szûrõ alatt megmostam, lecsepegtettem és feldaraboltam, nem túl apróra.
3 szál zöldhagymát felkarikáztam, dinsztelni tettem 4 kanál olajra, majd amikor már üvegesen csillogott, akkor ...