Majomkenyér

2012-11-16

sponsored links



Hozzávalók:
a tésztához: 40 dkg liszt, 5 dkg cukor, 4 dkg olvasztott vaj, 2 dl tej, 1 tojás, csipetnyi só, 2.5 dkg élesztõ;
a hempergetéshez: 10 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 2 teáskanál fahéj;
a forma kenéséhez: 4 dkg vaj, 5 dkg barna cukor

Elkészítése: a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztõt. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, a vajat, a sót és a tejet, majd jól megdagasztjuk. Letakarjuk és 40 percig kelni hagyjuk. Míg a tészta kel, a cukrot összekeverjük a fahéjjal, a vajat pedig megolvasztjuk. A kuglófformát ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2012/11/ma...

sponsored links

Keres?s