Majdnem Vega Brassói :P
sponsored links
Egy vegetáriánus barátnõmtõl kaptam ezt a klassz receptet, amit eredetileg házi sajttal kéne készíteni, és persze szalonna nélkül, de én tettem bele egy kicsit & haloumival csináltam, és nagyon fincsi lett! :D
A recept: (2 adag)
- 10 dkg füstölt szalonna - felcsíkozva
- 1 nagy hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 20 dkg fagyasztott borsó
- 10 dkg haloumi sajt - felcsíkozva
- 2 ek olaj
- 6 krumpli - cikkere vágva
Fûszerek:
- 1 kk pirospaprika
- 1 mk só
- 1/2 mk õrölt kömény, bors
A szalonnát zsírjára sütjük, átpirítjuk rajta a hagymákat, majd rádobjuk a borsót, megfûszerezzük, és fedõ alatt 20 perc alatt megpároljuk. Ekkor hozzáforgatjuk a sajtot, és pár perc alatt összefõzzük.
A krumplit sütõpapírral bélelt, kiolajozott tepsibe rakjuk, a tetejét is megkenjük olajjal, és kb. fél óra alatt pirosra sütjük.