Majdnem vasárnapi ebéd
sponsored links
Valami viszonylag könnyû étel lett volna a terv. No meg persze finom, és férfiúi étvágyat kielégítõ. Végül szombaton készült, el is fogyott, finom s volt, és guszta is.
Nem kellett más hozzá, mint 2 db csirkecomb, szárnyas fûszerkeverék, kis olaszos fûszersó, kis zsír, kis víz egy nagyobb vöröshagyma és egy közepes lilahagyma. A tepsit zsíroztam, beletettem az elõzõleg a fûszerekkel bedörzsölt csirkecombokat és rászeltem a hagymát. Betettem a sütõbe, majd kb. 10 perc után kivettem, öntöttem alá egy kis vizet, befedtem alufóliával, visszatettem, sütöttem még, és az utolsó 5-10 percre levettem a fóliát, hogy piruljon.
Hozzá köretnek virslisalátát csináltam, gondolván, az jó lesz majd reggelre vagy vacsira csak magában is. Tudom, hogy a husi üti a husit, de nem kell aggódni, azért jó volt. A salátára amúgy nagyon büszke vagyok, mert ilyet most csináltam elõször, és hát szuper lett, szóval érdemes kipróbálni.
Elõször is elkészítettem a tartármártást, kicsit édeskésen. Második lépésként felkockáztam egy lilahagymát és készítettem neki egy kis gyümölcsecetes levet. Csak úgy érzésre kis almaecet, kis gránátalmaecet (ez el is hagyható), cukor, só, víz. Ebben hagytam ...