Majdnem pizza: focaccia
sponsored links
Amikor tegnap Trollanyu blogján elolvastam a focaccia receptet, tudtam hogy nekem is minél hamarabb meg kell sütnõm. Pizzát már ezerszer készítettem, a focaccia is nagyon hasonló recept alapján készül. Akkor mégis miben más? Kenyérféléhez hasonlítanám, melyet nem csak magában, hanem természetesen bármilyen feltéttel ehetünk, vagy akár egy omlett, leves kísérõje is lehet. Sokkal levegõsebb, szivacsosabb, kissé vastagabb is a tésztája, kevésbé szárad ki mint a pizza. Persze minden az elkészítés módjától és a szakácstól függ.
Tudom, tudom, nagyon meleg van és valószínû nem ez lesz a hét toplistás receptje, amit akár el is készít köztetek valaki, de jó észben tartani! Vendégvárónak is kitûnõ, sör mellé kínálni pl. focimeccs közben. Mivel kevésbé szárad ki (bár frissen a legfinomabb), pár csepp olívaolajjal újra meglocsolhatjuk, sütõben felmelegítjük és vacsorára is tökéletes!
Hozzávalók egy nagyobb tepsihez (kb. 4 fõre):
25 dkg finomliszt
25 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt (bármilyen lisztet használhatunk, én most fele-fele arányban sütöttem) ...