Majdnem indiai bundás zöldségek
sponsored links
Néhány hete nosztalgiázás végett egy indiai étteremben ettünk, a Maharajában. Autentikus, finom és a látszat ellenére simán jól lehet lakni az adagokkal, de nem olcsó hely. Árak szempontjából mérsékeltebb a Hathi indiai kifõzde, ahol szintén jókat lehet enni, a naanokat ki ne hagyjuk, ha ott járunk.
A Bécsi úti Maharajában párom a bevált Malai Kofta névre keresztelt sajtgombócokat ette kesudiós szószban, én pedig zöldséges pakorát. Karfiol, hagyma, krumpli és brokkoli fûszeres bundában sütve. Mellé mentás-zöldmangós szósz, gyönyörû élénk zöld színnel és egy másik, mézeskalácsosabb barna szósz. Hasonlókat kint is ettünk, csak sokkal vékonyabbra vágták a zöldségeket, banánt hozzá. Volt, amelyik narancssárga és amelyik sárga bundában volt sütve, a piacon, buszállomásokon lehetett kapni õket, darabja 4-6 Ft-ért. Mondom én, hogy érdemes kimenni :)
Felbuzdulva az ízeken otthon elõkaptam South Indian Vegetarian Kitchen (Dél-Indiai Vegetáriánus Konyha) címû könyvecském és Bajji, angolul Vegetable fritters néven meg is találtam. Nem keseredtem el, hogy nincs otthon rizslisztem, meg bagolyborsó lisztem (utóbbiról soha nem is hallottam, jó, ha sima liszt és rétesliszt van a kredencben). A fûszereknél is hiányosságokkal küzd a konyhám, pedig azt hittem, abban legalább jó vagyok. No, de most valahogy nem találtam ördöggyökeret, más néven bûzaszat és ördögszar.
Hozzávalók:
liszt
1 tojás
1,5 teáskanál curry fûszerkeverék ...