Majdnem görög saláta

2014-06-12

sponsored links






Igen, csak majdnem. Mégpedig azért, mert a Kutyafül nem akart zöldsalátát enni, az olívabogyót pedig nem szereti. Így ez a sali ezek nélkül készült. Az uborkát kikönyörögtem, mert az sem tartozik nyersen a kedvencei közé. Szigorúan csak olyat volt szabad beletennem, ami kicsit sem keserû. Érdekes, de szerintem a retek akkor is kesernyés, ha jónak számít, azt viszont ennek ellenére is szereti. Én persze megint kimaradtam a salátaevésbõl, pontosabban maradtam a jól bevált kis káposztasalimnál. :D









Hozzávalók 1 személyre:

Salátához:
2 közepes paradicsom
10 dkg kígyóuborka
1 retek
1 vastag szelet kaliforniai paprika
1 egészen kis fej lila hagyma
10 dkg feta sajt

Öntethez:
1 nagy gerezd fokhagyma
1,5 ek extra szûz olívaolaj
1 tk balzsamecet
oregánó
bazsalikom
õrölt fehér bors


elkészítés:

  1. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, az uborkát vastagabb szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig negyedeljük. A retket és a hagymát vékonyra szeljük. A felaprított zöldségeket tálba tesszük.
  2. A sajtot felkockázzuk és a zöldségekre tesszük.
  3. Az öntethez a fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük és a többi hozzávalóval együtt az olajhoz és az ecethez keverjük. (Amennyiben friss zöldfûszereket használunk, akkor elõtte megmossuk azokat, leszárítjuk, lecsipkedjük a száráról és felaprítjuk.)
  4. Az öntetet a salátára csorgatjuk és összeforgatjuk. Tálaljuk.













Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/06/majdn...

sponsored links

Keres?s