Majd egyszer...

2011-12-14

sponsored links


Majd egyszer lesz egy igazi, rendes wokom. Ez leghõbb konyhai vágyaim egyike. Jelenleg egy egyszerû (értsd: könnyû) IKEA-s változattal küzdök. Szép meg jó, mert olcsó volt, de valljuk be, ez nem wok. Távolról sem. A súlyából is érezni lehet. Egy rendes wokot az én gyenge karjaim fel sem bírnak kb. emelni. :) Ez könnyû, ennyi elõnye van. Hátrána pedig, hogy minden leég benne. Nem is kicsit, hanem nagyon. Ráadásul, nem épp  a legjobb hõvezetõ, így nagyobb mennyiséget elég nehéz benne készíteni. Valljuk be, párolásra inkább alkalmas, mint hirtelen pirításra.
De amivel mégis a leginkább küzödk, az a fent leírt wok és a kerámialapos tûzhely kombinációja. Az, hogy nem kedvelik egymást, enyhe kifejezés. Bár meggyõzõdésem, hogy a kerámialapon még a világ legjobb wokja sem mûködne megfelelõen, bár lehetõségem még nem volt kipróbálni. :) Szóval kész rémálom.
Pont ezért, a tegnap esti vacsora elkészítése közben kemény harcot vívtam az elemekkel. Aminek a végén sajnos én szenvedtem vereséget, és a zöldségek pirítását végül a kedvenc magas falú serpenyõmben kellett befejezni. Nagy különbség a ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/12/majd-egy...

sponsored links

Keres?s