Mai vacsoránk: Zöldséges rizseshús párolt káposztával
sponsored links
Hasonló összeállítás már van a blogon ITT található. Annyira illik szerintem a párolt káposzta a rizshez, hogy nem akartam elhagyni mellõle. Persze a fiúk nem rajonganak annyira a párolt káposztáért, úgyhogy Õk csemege uborkával ették a rizseshúst, ami most az alábbi hozzávalókból készült:
50 dkg csirkemellfilé, 1 fej hagyma, kevés olaj, 3 db sárgarépa, egy óriási zeller 1/4-e, 35 dkg paraboiled rizs, 2 fehér kanál currypor (a hot madras currym elfogyott, ezért most mild madras curry került bele), 3 fehér kanál ételízesítõ, 1-2 kávéskanálnyi chilipor (aki nem szereti a csípõset, az ki is hagyhatja), õrölt bors, 8-9 dl forró víz.
A hagymát egészen apróra vágtam, a sárgarépát és zellert kb. azonos méretû szeletekre ill. darabokra. A zöldségeket a hagymával együtt kezdtem párolni, ételízesítõvel megszórva, így levet engedett, és saját levében puhult fedõ alatt, takarékon. Amíg az elõpárolás folyt, apró kockákra vágtam a csirkemell filét. Amikor fakanállal már ...