Mai vacsoránk: Bakonyi pulykamellcsíkok helyett
sponsored links
Ma vacsorára bakonyi pulykamellcsíkokat szerettem volna készíteni, de a család közbeszólt. Egész pontosan Legkisebbikem, hogy ne rakjak gombát bele, mert azt Õ továbbra sem szereti. Elkészítettem hát külön paprikás-tejfölös pulykamellcsíkokat és külön a tejfölös gombapaprikást. Aztán mindenki kedve szerint választott a fõtt szarvacska tésztára. Két gyermekem csak húst kért, Apa húst is gombát is. Én végül megmaradtam a gombánál, mert én azt nagyon imádom.
A paprikás-tejfölös pulykacsíkok hozzávalói: 1 nagyon nagy fej hagyma felaprózva, kevés olaj, kb. 55 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva, 1 fehér kanál ételízesítõ, 1 csapott fehér kanál só, 1 evõkanál rétes liszt, 2 fehér kanál házi fûszerpaprika, 1 púpos kávéskanál chilipor, 1 (kissé fonnyadt) hegyes erõs paprika, 7-8 dl ...