Mai egyszerû ebédem

2017-03-24

sponsored links



 Erre az ételre ácsingóztam már legalább egy hete, de mindig volt valami maradék, vagy valami mást kellett készítenem, mert jött a gyerekem és neki mégis inkább sütöttem húst is, szóval valamiért mindig tolódott.
Mostanában jövök rá, hogy a paradicsomszószt mennyire szeretem, akár fõtt krumplival, akár ezzel a ropogóssal, de üresen is, picit édesen... nagyon... nagyon...
Paradicsomszósz zelleres
Hozzávalók:
0,5 l paradicsomlé / a liternyi másik felét hatalmas bögrébe töltöttem, picit sóztam, picit borsoztam és megittam, jó hidegen, isteni finom volt/
pici zsiradék
1. ek. liszt
csipet só, pici cukor
zellerzöld apróra vágva/ vagy egy darabka zeller belefõzve
Egy kis lábaskában elkészítettem a vékony rántást, felöntöttem a paradicsomlével, sóztam és picikét édesítettem, majd összeforraltam. Mennyei finom nekem.


Tepsis krumpli jó ropogósan
krumpli, tetszõleges mennyiség
fûszerkeverék, amilyet szeretünk
1-2 ek. búza vagy kukoricadara, krumplimennyiségtõl függõen
A krumplikat hajában elõfõztem, pucoltam, majd mindet négybe vágtam.
Egy tálban összekevertem a tetszõleges fûszerkeverékkel - ez lehet bármi amit a család szeret - majd meglocsoltam kevés olajjal és meghintettem egy evõkanálnyi kukoricadarával, de jó a búzadara is. Puszta kézzel jól átforgattam, mindenhol legyen darás, olajos és fûszeres is, majd egy tepsibe átborítottam.
A sütõt elõzõleg 180 fokra elõmelegítettem, és betettem a tepsis krumplit sülni, kb háromnegyed óra kellett, hogy jó ropogósra süljön, ha sok krumplit készítünk akkor természetesen ez tovább tart, lehet másfél óra is.
Nagyon finom, kívül jó ropogós, belül puha krémes. Csak magában egy hatalmas tál salátával is csodálatos ebéd vagy vacsora.


Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2017/03/mai-eg...

sponsored links

Keres?s