Mai ebédünk: Zöldségkrémleves, rakott tészta
sponsored links
Ma gyökérzöldségekbõl és gombából készítettem finom krémlevest. Hozzá a sütõben pirítottam kenyérkockákat, hogy egészségesebb legyen kicsit.
Hozzávalók: egy hatalmas zeller fele, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 fej hagyma, 4 közepes gomba, 2 liter forró víz, 2 fehér kanál ételízesítõ, só, bors, szárított petrezselyemzöld, 1,5 dl fõzõtejszín, 2 evõkanál rétes liszt, 2-3 vékony szelet kenyér kb. 1x1 centis kockákra vágva
A zöldségeket megtisztítottam, megmostam, kb. azonos méretû darabokra vágtam, a hagymát felapróztam, és az összeset fõni tettem forró vízzel és fûszerekkel. Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pépesítettem az egészet, mixelés közben beleszórtam, 2 evõkanál rétes lisztet, és beleöntöttem a tejszínt. Egészen simára kevertem, visszatettem felforrni, szükség szerint sóztam, borsoztam, beletettem a szárított petrezselyemlevelet, néhány percig fõztem és tálaltam. Nekem a kevés olajjal, serpenyõben sült kenyérkockák jobban ízlenek, úgyhogy krémleveshez olyat fogok ezután készíteni, még ha a sütõben sült egészségesebb is. Inkább kicsit kevesebbet teszek a levesbe, de az tényleg finom legyen. Az enyémre kevés chiliport is tettem tálaláskor, mert imádom, ha csípõs kicsit az étel :).
Második fogásnak húsos rakott tészta készült, a Zepter sütési szabályai szerint, a húst és tésztát egybefõzve.
Hozzávalók: 1/2 kg darált sertéshús (20 % zsírtartalmú), 1 nagy fej hagyma, 1 duci gerezd fokhagyma, 1 lecsópaprika, 1 paradicsom, 1 teáskanál csípõs piros arany, 2-3 fehér kanál fûszerpaprika, 1 fehér kanál ...