Mai ebédünk: Zöldborsóleves vajas galuskával, csirkemellfilé és brokkoli sörtésztában, duplán petrezselymes rizzsel
sponsored links
Zöldborsó leves készült "vajas" galuskával (- vaj helyett margarinnal készült a galuska)
Második fogásnak sörtésztában sült csirkemellfilé és brokkoli duplán petrezselymes rizzsel, a fiúknak a hús mellé hûvös kovászos uborkával, ebben a rekkenõ hõségben. A csirkemellfilé a hét végi 8 db csirkemellfilé belsõ csíkja, nem nagyon nagy hús darab, de a sörtésztával már elég kiadós. A brokkoli rózsákat a leves gõzében pároltam elõ, pároló edényben. Most csak a duplán petrezselymes rizsrõl írnék, mert a többi étel már szerepel a blogon. A rizs készítés menete ugyanaz, mint a zöldséges párolt rizs leírásánál.
Hozzávalók: kevés olaj, 1 fej hagyma (felaprózva), 5 szál új ...