Mai ebédünk: Zöldborsóleves friss zöldborsóból, csibemáj kétféleképpen
sponsored links
Ma a Szüleimtõl kapott, frissen szedett zöldborsóból fõztem isteni levest nokedlivel, ahogy a legjobban szeretjük. Csak az ilyen zsenge borsóból tudok ilyen üde zöld levest fõzni. Olyan, mintha a borsószemek tartalma csak arra várna, hogy kirobbanhasson a fõzõlébe. És nemcsak a borsó volt zsenge, de a hozzáadott zöldségek is mind új zöldségek voltak.
Hozzávalók: 60 dkg zsenge, friss zöldborsó, 2-2 szép szál új sárgarépa és petrezselyem gyökér, fél új zellergumó, 1 hagyma, darabka zöldpaprika, nagy csokor petrezselyem és zeller zöldje, kevés olaj, ételízesítõ és/vagy só ízlés szerint, õrölt bors, 2,7 liter forró víz, a nokedlihez 1 tojás, rétes és finom liszt vegyesen, hideg víz annyi, hogy olyan ...