Mai ebédünk: Zöldborsóleves, bolognai spagetti (darált marhahúsból)
sponsored links
A Szüleimtõl kapott friss zöldborsó felhasználásával fõztem ma a levest, a már leírt módon, csak most nem nokedlit fõztem bele, hanem karika tésztát.
Bár tudom, hogy Olaszországban a "pasta" többnyire leves helyett kerül az asztalra, nálunk a bolognai spagetti inkább a második fogás (ill. fõétel) kategóriába tartozik. Én is annak készítettem, mert volt még fél kiló darált marhahúsom a hûtõben.
A mártás ezekbõl készült: 2-3 evõkanál olaj, 1 fej hagyma apróra vágva, 1/2 kg darált marhahús (20 %-os zsírtartalommal), 1 fehér kanál ételízesítõ, 2 kávéskanál fokhagyma granulátum, 2 fehér kanál ételízesítõbõl kiszitált szárított zöldség, 2 kávéskanál vargányagomba por, 1-1 kávéskanál õrölt bors, szárított bazsalikom és oregano, 1 fehér kanál fûszerpaprika, 1 doboz (500 gr) Nostia passzírozott paradicsom, + 1 Nostiás doboz forró víz, 1/2 kávéskanál ...