Mai ebédünk: Zellerkrémleves, töltött tök kaporszósszal, vagy fasírt sültkrumplival
sponsored links
Tegnap semmi kedvem nem volt sem fõzni, sem blogolni. Készült azért ebédre egy finom paradicsomos halkrém kence kenyérre, amit én lila hagymával ettem, a többiek hagyma nélkül. Vacsorára a hõségtõl kimerült családnak elõkaptam a hûtõbõl a jéghideg meggylevest, és gyorsan összeütöttem 15 perc alatt egy csípõs-petrezselymes-fokhagymás spagettit, amit Legkisebbikem már napok óta emlegetett.
Ma viszont a tegnapi lustaságot ellensúlyozva finom ebédet készítettem frissen vásárolt alapanyagokból. Elõször is új zellerbõl és újkrumpliból fõztem egy isteni zellerkrém levest.
Hozzávalók: 1 nagyobb új zellergumó (a zöldjét néhány levél kivételével hûtõbe raktam, jó lesz levesekbe), 3 újkrumpli (megtisztítva megmértem õket, a zeller is és a krumpli is néhány gramm híján 24 dkg volt), egy nagy fej hagyma fele, 1,5 liter forró víz, 1 evõkanál olaj, 1-1 csapott fehér kanál ételízesítõ és só, õrölt bors, néhány friss zellerlevél, a habaráshoz: 2 evõkanál keményítõ, kb. 1,5 dl hideg víz, a levesbetét: néhány kis szelet zsemlekenyér, kevés ...