Mai ebédünk: Zellerkrémleves, töltött tök kaporszósszal, vagy fasírt sültkrumplival

2012-06-21

sponsored links


Tegnap semmi kedvem nem volt sem fõzni, sem blogolni. Készült azért ebédre egy finom paradicsomos halkrém kence kenyérre, amit én lila hagymával ettem, a többiek hagyma nélkül. Vacsorára a hõségtõl kimerült családnak elõkaptam a hûtõbõl a jéghideg meggylevest, és gyorsan összeütöttem 15 perc alatt egy csípõs-petrezselymes-fokhagymás spagettit, amit Legkisebbikem már napok óta emlegetett. 
Ma viszont a tegnapi lustaságot ellensúlyozva finom ebédet készítettem frissen vásárolt alapanyagokból. Elõször is új zellerbõl és újkrumpliból fõztem egy isteni zellerkrém levest.

Hozzávalók: 1 nagyobb új zellergumó (a zöldjét néhány levél kivételével hûtõbe raktam, jó lesz levesekbe), 3 újkrumpli (megtisztítva megmértem õket, a zeller is és a krumpli is néhány gramm híján 24 dkg volt),  egy nagy fej hagyma fele, 1,5 liter forró víz, 1 evõkanál olaj, 1-1 csapott fehér kanál ételízesítõ és só, õrölt bors, néhány friss zellerlevél, a habaráshoz: 2 evõkanál keményítõ, kb. 1,5 dl hideg víz,  a levesbetét: néhány kis szelet zsemlekenyér, kevés ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/06/mai-ebedu...

sponsored links

Keres?s