Mai ebédünk: Tárkonyos pulykaraguleves, Hagymás-tejfölös karaj törtkrumplival,
sponsored links
Mára fél kiló kockázott pulyka felsõcombból és 80 dkg csont nélküli szeletelt karajból készítettem ebédet. Mindkét fogás tejfölös volt és nagyon finom. Mindkettõt a Zepter sütés szabályai szerint kezdtem készíteni. Elõször a karajt, mert annak több idõ kellett az elkészítéséhez, a levest gyorsfõzõ fedõvel fõztem, így azt tettem oda legutoljára.
A hagymás tejfölös karaj hozzávalói (4 személyre): 8 szelet karaj (80 dkg), 6 fej hagyma, 1 nagy poharas, 12 %-os tejföl, só, õrölt bors ízlés szerint (én jól megborsoztam).
Kezdõ lépésként a hagymákat tisztítottam és szeleteltem fel, majd félreraktam, amíg elõsütöttem a húsokat.
Ahogy említettem is, a húst is Zepter módszerrel készítettem. Elõször felforrósítottam a serpenyõt annyira, hogy a bele spriccelt víz szétfusson, mint a higany, utána tettem bele 4 hússzeletet, amiket jól lenyomkodtam, és nagy ...