Mai ebédünk: Tejfölös-gombás:) karfiolleves, rántott sajt és karfiol, sajttal töltött rántott gomba
sponsored links
A múltkorában láttam Csilla konyhájában a sajttal töltött rántott gombát, ami akkor nagyon megtetszett. Elhatároztam, hogy hamarosan én is készítek hasonlót. És ennek ma jött el a napja. Ráadásul a rántott karfiolt is nagyon szeretjük, ami szintén szerepelt Csilla menüjében is, hát azzal együtt készült nálunk is. A rántott sajtot a fiúk kedvéért tettem hozzá, a leves meg adta magát, hisz a karfiolt úgyis meg kell puhítani valahogy, arra pedig legalkalmasabb a fõvõ leves gõze.
A leves hozzávalói: a karfiol leesõ részei, kisebb rózsái, 1-2 kisebb gomba + 6 nagyobb gomba tönkje, kalapok levágott szélei, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1/4 zellergumó, 1 felaprózott hagyma, 1 evõkanál olaj, 2 liter forró víz, só, ételízesítõ ízlés szerint, kevés õrölt bors és chilipor, szárított petrezselyemzöld, 3-4 evõkanál ...