Mai ebédünk: Sertésraguleves, rántott sertésmáj és karaj, petrezselymes újkrumpli, uborka saláta, sárgadinnye
sponsored links
Tata elment Tomikával, így most van idõm gyorsan leírni, hogy ma ebédre mi készült. Elsõ fogás egy finom tárkonyos-citromos sertésraguleves volt, amit sertéslapocka és sertés hosszúkaraj leesõ darabkáiból (kb. 40 dkg lehetett) fõztem, Zepter gyorsfõzõ fedõvel, ahogy azt már régebben leírtam, szokásos jelzések után 20 percig, aztán hagytam még 10 percig pihenni, majd kiengedtem a gõzt és tejfölös habarással behabartam a levest, illetve másik edényben fõtt csigatésztával még gazdagítottam.
A második fogás: Most az a kivételes helyzet állt elõ, hogy én kívántam meg a rántott sertésmájat, de tudom, hogy azt a család több tagja nem szereti, ezért készült még rántott hús is szeletelt klopfolt sertés hosszúkarajból. Mellé petrezselymes újkrumplit ...