Mai ebédünk: Lebbencs leves és rakott krumpli

2011-07-30

sponsored links


A mai rakott krumplinak ötletadója az volt, hogy a  mostanában vásárolt újkrumpliból mindig a kosárban hagytam a kisebb szemeket. Az elmúlt 1-2 hétben összejött egy fazékra való apróbb szemû újkrumpli, ráadásul nagyon régen volt rakott krumpli, így már meg is volt mi legyen a mai nap második fogása. De milyen levest fõzzek? - Mert nekünk, öregebbeknek már hiányzik a leves, ha esetleg 1-2 napig nem fõzök. Apa krumplilevest javasolt, ezt fejlesztettem tovább lebbencs levessé. Mert abban is van krumpli, de nem túl sok, viszont a pirított tészta, a néhány darabka bacon és picurka kolbász nagyon sokat "dob" rajta.

A lebbencs leves hozzávalói:
  - 12 dkg 4 tojásos fodros nagykocka tészta
  - 1-2 evõkanál olaj
  - 2 vékony szelet bacon
  - 1 fej hagyma
  - 2 db (új)krumpli (tojásnyiak)
  - 1 sárgarépa
  - 1 petrezselyemgyökér
  - darabka zöldpaprika ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/07/mai-ebedu...

sponsored links

Keres?s