Mai ebédünk: Lebbencs leves és rakott krumpli
sponsored links
A mai rakott krumplinak ötletadója az volt, hogy a mostanában vásárolt újkrumpliból mindig a kosárban hagytam a kisebb szemeket. Az elmúlt 1-2 hétben összejött egy fazékra való apróbb szemû újkrumpli, ráadásul nagyon régen volt rakott krumpli, így már meg is volt mi legyen a mai nap második fogása. De milyen levest fõzzek? - Mert nekünk, öregebbeknek már hiányzik a leves, ha esetleg 1-2 napig nem fõzök. Apa krumplilevest javasolt, ezt fejlesztettem tovább lebbencs levessé. Mert abban is van krumpli, de nem túl sok, viszont a pirított tészta, a néhány darabka bacon és picurka kolbász nagyon sokat "dob" rajta.
A lebbencs leves hozzávalói:
- 12 dkg 4 tojásos fodros nagykocka tészta
- 1-2 evõkanál olaj
- 2 vékony szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 2 db (új)krumpli (tojásnyiak)
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- darabka zöldpaprika ...