Mai ebédünk: Karfiolleves, rántott zöldségek petrezselymes újkrumplival
sponsored links
Rántott cukkini (leheletnyi fokhagymával ízesítve), karfiol és padlizsán petrezselymes újkrumplival
A tegnapi szalonnázás után ma valami zöldséges ételben gondolkodtam. Már napok óta tervezem, hogy rántott karfiolt készítek, így ma végül az lett az ebéd, karfiollevesben elõfõzött karfiolból. Viszont egy fej karfiol levesnek és rántott karfiolnak kevés lett volna, ezért kirántottam még egy padlizsánt, ami a hûtõben árválkodott már egy ideje, illetve Szüleimtõl 4 nagyobbacska cukkinit kaptunk tegnapelõtt, abból is kirántottam még egy szép nagy példányt. A levesben most minden zöldség új zöldség volt, hatalmas csokor petrezselyem- és zeller zölddel és egy fél csípõs zöldpaprikával kiegészítve, Legnagyobbikom kedvenc tésztájával, eperszalag tésztával gazdagítva.
A zöldségeket szokásos módon rántottam ki, lisztbe, pici sóval elkevert tojásba és zsemlemorzsába forgatva. Eltérés csupán a cukkini elõkészítésében volt. Ez már nem olyan zsenge cukkini volt, amit héjastól-magostól meg lehetett volna enni, ennek már kemény volt a héja és nagyok a magjai. Tisztítás után hosszában négyfelé vágtam a cukkinit, a magházát ...