Mai ebédünk (illetve a tegnapi ))) )

2017-05-19

sponsored links

Tejszínes zöldborsófõzelék töltött, sült kacsával.

Tejszínes zöldborsófõzelék:

Hozzávalók: 40 dkg mirelit zöldborsó, 3 dl fõzõtejszín, õrölt fehér bors, 1 evõkanál zabpehelyliszt, himalája só vagy ételízesítõ, egy csokor petrezselyem

Elkészítése: A borsót fagyott állapotban 2 dl sós, lobogó vízben 5-6 percig fõzzük, közben ízlés szerint ételízesítõt szórunk rá, borsozzuk. Ha a borsó már puha, hozzáöntjük a zabpehelyliszttel csomómentesre kevert fõzõtejszínt és hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. További 5-6 percig fõzzük, vagy addig, amíg a kedvünk szerinti sûrûséget el nem éri.



Töltött kacsa:

Hozzávalók: a töltelék ugyan az amit múltkor a libanyakban tettem.
30 dkg darált liba- vagy kacsamell, 2 db fõtt burgonya , 2 evõkanállal, 4 db aszalt szilva, 4 db aszalt sárgabarack, 1 tojás, himalája só, õrölt fehér bors, egy csipet fahéj, 1 evõkanál szõlõmagolaj

Elkészítése: nos...csontozzunk ki egy kacsát  ! és töltsük meg az alaposan összedolgozott töltelékkel, spárgával húzzuk össze a kacsát és 200 fokra elõmelegített sütõben sacc. két órát süssük.





Folytats a blogon ... malnakonyha.blogspot.com/2017/05/mai-...

sponsored links

Keres?s