Mai ebédünk: Halászlé, tejfölös csusza vagy káposztás tészta
2012-09-08
sponsored links
Azt hittem, hogy mára semmit nem kell fõznöm, annyi maradék van a hûtõben. Amikor Apának felsoroltam a lehetõségeket, - halászlé, vagy csirkeleves, krumplipüré, rántott csirkecombok, malibu csirkemell - egybõl rávágta, hogy halászlé és utána túrós vagy tejfölös csusza. Így hát fõztem egy adag fodros nagykocka tésztát, közben kiolvasztottam a még itthon lévõ csíkokra vágott bacont. De eszembe jutott, hogy van itthon egy kis fej káposztám, akkor abból meg káposztás cvekkedlit készítek. Gyorsan lereszeltem a káposztát (végre megtaláltam a jó reszelõmet) és sóval, borssal, kávéskanálnyi cukorral ízesítve kevés olajon szép barnára pirítottam. A tésztát elosztottam kétfelé, egyik felére tettem a szalonnazsírból - a csuszához -, másik felét a pirított káposzta felével jól elkevertem (a pirított káposzta másik felét eltettem a hûtõbe, valami majd lesz belõle). Amíg ezek elkészültek felforraltam a halászlét - ma is nagyon finom volt, jó sûrû és csípõs, tele nagy haldarabokkal - és már ehettünk is. A halászlé után Apa tejfölös csuszát választott sok ...