Mai ebédünk: Filézett pontyhalászlé és káposzta húsgombócokkal és apróhússal
sponsored links
Mai ebédünk igazán rendhagyó volt. Legalábbis ilyen párosításban még soha nem tálaltam ezeket az ételeket, de most így alakult és végül is mindkettõ nagyon finom volt. A filézett ponty halászlét még tegnap megfõztem, a szokásos módon, passzírozott alaplével, amibe aztán belekerült a haltepertõ elkészítése után megmaradt lesózott pontyfilé és a pontytej.
A második fogást Roza néhány napja született bejegyzése inspirálta, úgy ráéheztem a húsgombócos káposztára. Ilyet már én is fõztem régebben, receptje itt megtalálható. Most csak kicsit kevesebb hozzávalóval készült, és életemben elõször vecsési savanyú káposztát használtam hozzá.
Hozzávalók: 2 cs. (1 kg/db) vecsési savanyú káposzta, 1 cs. (75 dkg) sertéslapocka , 2 kisebb fej hagyma, kevés olaj, 3 evõkanál rétes liszt, 4 fehér kanál (csípõs) fûszerpaprika, kb. 1-1,2 liter forró víz.
A húsgombóchoz: 2 cs. (1 kg) 30 %-os darált hús, 1 fõzõtasak (12,5 dkg) paraboiled rizs, 1 egész ...