Mai ebédünk: Filézett pontyhalászlé és káposzta húsgombócokkal és apróhússal

2011-11-27

sponsored links


Mai ebédünk igazán rendhagyó volt. Legalábbis ilyen párosításban még soha nem tálaltam ezeket az ételeket, de most így alakult és végül is mindkettõ nagyon finom volt. A filézett ponty halászlét még tegnap megfõztem, a szokásos módon, passzírozott alaplével, amibe aztán belekerült a haltepertõ elkészítése után megmaradt  lesózott pontyfilé és a pontytej. 

A második fogást Roza néhány napja született bejegyzése inspirálta, úgy ráéheztem a húsgombócos káposztára. Ilyet már én is fõztem régebben, receptje itt megtalálható. Most csak kicsit kevesebb hozzávalóval készült, és életemben elõször vecsési savanyú káposztát használtam hozzá.
Hozzávalók: 2 cs. (1 kg/db) vecsési savanyú káposzta, 1 cs. (75 dkg) sertéslapocka , 2 kisebb fej hagyma, kevés olaj, 3 evõkanál rétes liszt, 4 fehér kanál (csípõs) fûszerpaprika, kb. 1-1,2 liter forró víz.
A húsgombóchoz: 2 cs. (1 kg) 30 %-os darált hús, 1 fõzõtasak (12,5 dkg) paraboiled rizs, 1 egész ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/11/mai-ebedu...

sponsored links

Keres?s