Mai ebédünk: Csirkeleves grízgaluskával, hurka-kolbász tepsis krumplival
sponsored links
Ma egészen másképp alakult az ebédünk, mint amit eredetileg elképzeltem. Mert eredetileg Stahl Judit tejszínes csirkéjét szerettem volna elkészíteni, egy finom grízgaluskás húsleves után. De ma délelõtt drága jó Öcsém hozott nekünk házi disznótorost: hurkát - kolbászt. A gyerekek persze rákezdtek, hogy az legyen ebédre ne csirke, így változott a program, ma közkívánatra disznótoros lett tepsis krumplival, holnap meg majd meglesz a tejszínes csirke.
A húsleves szokásos módon készült, Zepter gyorsfõzõ fedõvel, jelzések után 8 percig fõztem a csirkét, aztán kiengedtem a gõzt.
A grízgaluska hozzávalói: 2 db tojás, 6 evõkanál búzadara (gríz), 1/4 fehér kanál szitált ételízesítõ, õrölt bors, szárított petrezselyemzöld, pici olaj (kb. 1 evõkanálnyi), csipetnyi sütõpor.
A hozzávalókat tányérban jól összekevertem és fóliával lefedve a hûtõbe tettem, hogy a gríz megduzzadjon (1-1,5 órára). Amikor ...