Mai ebédünk: Csirkeleves cérnametélttel, sült csülök tepsis krumplival
sponsored links
A mai ebédünk már úgy sikerült, ahogy azt a család megszokhatta. Egy csirke levescsomagból nagyon finom levest fõztem gyorsfõzõ fedõvel szokásos módon, zöldségekkel és cérnametélttel. Úgy fõztem, hogy holnapra is maradjon. A Valentin napi csontlevest is két napig ettük, és nagyon jól esett mindkétszer.
Második fogásnak sült csülök készült tepsis krumplival. Tegnap Legkisebbikemmel 2 csülköt hozattam, az egyik így megmaradt mára, abból lett a sült csülök. De elõször azt is elõfõztem gyorsfõzõ fedõvel. A csülköt a kis fõzõkosárral az 5,8 literes fazékba tettem, szórtam rá 2 fehér kanállal a sertéssült fûszerkeverékembõl, meg egy fehér kanál sót, felöntöttem fél liter forró vízzel, és szokásos jelzések (pöcök kiugrás és termosztát mutató feléig érése után) 50 percig fõztem, aztán a gõzt kiengedtem és hûlni hagytam a húst. Amíg hûlt elõkészítettem a ...