Mai ebédünk bableves füstölt hússal és kolbásszal, rizskoch
sponsored links
Ma ebédre egy nagyon tartalmas finom bableves levest fõztem füstölt hússal és kolbásszal, ami után az ember nem vágyik nehéz második fogásra, ezért a leves mellé rizskoch-ot (ahogy gyerekkoromban hívtuk rizskók -ot) sütöttem. Ez a finomság már idõtlen idõk óta nem készült nálunk, nem is tudom miért.
A bablevesben ma ezek voltak: 1/2 kg apró szemû fehér bab rövid ideig (kb.1 óra) forró vízben áztatva, 1 fej hagyma apróra vágva, 3 db sárgarépa, 1-1 petrezselyem és paszternák gyökér, 3 kisebb krumpli, 2,4 liter + 1/2 liter forró víz, 1,5 fehér kanál ételízesítõ, 1 fehér kanál só + még egy kicsi a végén, 1+1 kávéskanál fokhagyma granulátum, kb. 10 dkg pick kolbász 6 darabra vágva, 3-4 evõkanál olaj, 2,5 evõkanál rétes liszt, 2,5 fehér kanál fûszerpaprika, kb. 20 dkg füstölt-fõtt sertéslapocka felkockázva.