Mai ebédem...
sponsored links
Kockaleves csigatésztával... 2 l vizet felforraltam, beledobtam 3 db tyúkhúsleves kockát, 1 ek. ízvarázs zöldséges fûszerkeveréket, fél db vöröshagymát, 4-6 gerezd fokhagymát, pár karika csípõs hegyes erõs paprikát és összefõztem, majd 2 maroknyi csigatésztát is félpuhára fõztem benne. Tovább nem érdemes, mert állásában is tovább puhul a tészta. Jó csípõs és nagyon finom lett.
Olyankor készítem ezt a levest amikor semmi nincs itthon, sem húsos csont, sem baromfi aprólék, de még leveszöldség sem, egyszerû ugyan de ízes leves, kényszerbõl.
Sertéstarja hagymásan pirospaprikásan krumplipürével... 3 szelet szép sertéstarját kicsit klopfoltam és jól befûszereztem sóval és borssal. 2 fej hagymát félkarikára aprítottam. Serpenyõbe 2 ek. mangalicazsírt olvasztottam, amikor már forró volt egy tálba lisztet szórtam, amiben megforgattam a hús szeleteket és mindkét oldalukon elõsütöttem pirosra, majd kivettem és félretettem egy tálra. A visszamaradt zsíron megdinszteltem a hagymakarikákat, majd visszatettem rá a hússzeleteket, meghintettem pici pirospaprikával és kevés vizet öntöttem rá, majd fedõ alatt puhára pároltam. Finom omlós lett a hús, a szaft kellõen sûrû és ízes a fûszerektõl és jó hagymás lett.
Sok vajjal kikevert krumplipürével tálaltam magamnak, terveztem ugyan, hogy eszem mellé céklasalátát, de végül elfelejtkeztem róla.
Finom volt minden.