Magyarosan is duplázva a legjobb?
sponsored links
Ez tuti biztos, hogy a húsimádók kedvence lesz. Sûrû, ízletes, pikánsan csípõs és sok hússal készül? Egyszerûen ebbõl tényleg elég egy tányérral és persze mind a tíz ujjadat megnyalod utána? Nem ördöngösség, bátran készítsétek el?
Magyaros pikáns babgulyás leves
Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár
? db kisebb füstölt csülök
1 nagy ek kókuszzsír
15 dkg bab
10 dkg kolozsvári szalonna
5 dkg tüzes kolbász
3 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
Fûszerek:
1-2 db babérlevél
1 tk ételízesítõ
2 tk kalocsai pirospaprika
? tk hétbors ? vagy õrölt fekete bors
? mk õrölt kömény
? tk kakukkfû
? zöld hegyes paprika - vagy chili
3 gerezd fokhagyma
Zöldség:
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
? karalábé
? zeller
2 nagyobb krumpli
1 csokor petrezselyem
? csokor zeller
Elkészítés:
A marhalábszár húst megmossuk, és felkockázzuk. Ebbõl pörkölt sûrû alapot készítünk, és készre fõzzük. Recept itt a blogomon:
http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/02/16/mamoros-bodulat/
- Én, amikor marhapörköltöt készítek, el szoktam tenni egy jó adagot a fagyasztóba, hogy a babgulyásnál majd felhasználhassam késõbbiekben-, így teszek a csülökkel is, csak a felét használom fel a bablevesnél? így amikor ez a recept kerül terítékre nálunk, akkor már mindkét hús készen áll, a fagyasztóban?, és persze elmentem a fagyasztóba a csülök levet is. :)
A babot 1 órára beáztatjuk, hideg, sós vízbe, - elég egy órára áztatni, mert így nem ráncosodik meg a bab külseje, és azért sós vízbe, mert nem fog szétesni a bab, fõzés közben - ezt követõen feltesszük fõzni, és háromnegyedig megfõzzük.
A füstölt csülköt is feltesszük fõzni egy másik fazékba, amikor megpuhult, akkor apró kockákra vágjuk. Fõzési idõ: kb. 2 óra.
A kolozsvári szalonnát, kolbászt, hagymát, paprikákat, paradicsomot kockára, a zöldséget is apróra vágjuk.
Egy lábasba felforrósítjuk a kókuszzsírt, beletesszük a kolozsvári szalonnát, kolbászt és a hagymát, elkezdjük megpirítani, amikor kezd üveges színû lenni a hagyma, akkor beletesszük a paradicsomot, paprikát, erõs paprikát/chilit, fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és zeller levelet és pirítjuk, kb. 5 percig.
Utána levesszük a tûzrõl, és hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük 2 merõkanálnyi csülök lével ? amiben a csülköt megfõztük ? és hozzáadjuk a zöldségeket, jól elkeverjük, és visszatesszük a tûzre, és kissé megpirítjuk, kb. 5-10 perc.
Ezt követõen hozzáadjuk a fenti fûszereket, babot, és felöntjük vízzel, úgy hogy csak épphogy ellepje. Amikor félig megfõtt a zöldség hozzáadjuk a krumplit, és több mint háromnegyed részig fõzzük, ezt követõen, hozzáadjuk az felkockázott füstölt csülköt és a marha pörkölthúst és készre fõzzük, zöldség puhulásáig. Friss kenyérrel, csípõs paprikával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Forrón felturbózva?
Mert ropogósan a legjobb?
Dupla öröm ? tökéletes élvezet?
A 3-as szám bûvölete, mert így a legjobb?
Ha gyorsan kell ? fedezd fel és duplázz?
Magyaros pikáns babgulyás leves
Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár
? db kisebb füstölt csülök
1 nagy ek kókuszzsír
15 dkg bab
10 dkg kolozsvári szalonna
5 dkg tüzes kolbász
3 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
Fûszerek:
1-2 db babérlevél
1 tk ételízesítõ
2 tk kalocsai pirospaprika
? tk hétbors ? vagy õrölt fekete bors
? mk õrölt kömény
? tk kakukkfû
? zöld hegyes paprika - vagy chili
3 gerezd fokhagyma
Zöldség:
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
? karalábé
? zeller
2 nagyobb krumpli
1 csokor petrezselyem
? csokor zeller
Elkészítés:
A marhalábszár húst megmossuk, és felkockázzuk. Ebbõl pörkölt sûrû alapot készítünk, és készre fõzzük. Recept itt a blogomon:
http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/02/16/mamoros-bodulat/
- Én, amikor marhapörköltöt készítek, el szoktam tenni egy jó adagot a fagyasztóba, hogy a babgulyásnál majd felhasználhassam késõbbiekben-, így teszek a csülökkel is, csak a felét használom fel a bablevesnél? így amikor ez a recept kerül terítékre nálunk, akkor már mindkét hús készen áll, a fagyasztóban?, és persze elmentem a fagyasztóba a csülök levet is. :)
A babot 1 órára beáztatjuk, hideg, sós vízbe, - elég egy órára áztatni, mert így nem ráncosodik meg a bab külseje, és azért sós vízbe, mert nem fog szétesni a bab, fõzés közben - ezt követõen feltesszük fõzni, és háromnegyedig megfõzzük.
A füstölt csülköt is feltesszük fõzni egy másik fazékba, amikor megpuhult, akkor apró kockákra vágjuk. Fõzési idõ: kb. 2 óra.
A kolozsvári szalonnát, kolbászt, hagymát, paprikákat, paradicsomot kockára, a zöldséget is apróra vágjuk.
Egy lábasba felforrósítjuk a kókuszzsírt, beletesszük a kolozsvári szalonnát, kolbászt és a hagymát, elkezdjük megpirítani, amikor kezd üveges színû lenni a hagyma, akkor beletesszük a paradicsomot, paprikát, erõs paprikát/chilit, fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és zeller levelet és pirítjuk, kb. 5 percig.
Utána levesszük a tûzrõl, és hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük 2 merõkanálnyi csülök lével ? amiben a csülköt megfõztük ? és hozzáadjuk a zöldségeket, jól elkeverjük, és visszatesszük a tûzre, és kissé megpirítjuk, kb. 5-10 perc.
Ezt követõen hozzáadjuk a fenti fûszereket, babot, és felöntjük vízzel, úgy hogy csak épphogy ellepje. Amikor félig megfõtt a zöldség hozzáadjuk a krumplit, és több mint háromnegyed részig fõzzük, ezt követõen, hozzáadjuk az felkockázott füstölt csülköt és a marha pörkölthúst és készre fõzzük, zöldség puhulásáig. Friss kenyérrel, csípõs paprikával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Hasonló bejegyzések:
Forrón felturbózva?
Mert ropogósan a legjobb?
Dupla öröm ? tökéletes élvezet?
A 3-as szám bûvölete, mert így a legjobb?
Ha gyorsan kell ? fedezd fel és duplázz?