Magyarosan is duplázva a legjobb?

2014-03-02

sponsored links

Ez tuti biztos, hogy a húsimádók kedvence lesz. Sûrû, ízletes, pikánsan csípõs és sok hússal készül? Egyszerûen ebbõl tényleg elég egy tányérral és persze mind a tíz ujjadat megnyalod utána? :) Nem ördöngösség, bátran készítsétek el?



Magyaros pikáns babgulyás leves

Hozzávalók:

50 dkg marhalábszár

? db kisebb füstölt csülök

1 nagy ek kókuszzsír

15 dkg bab

10 dkg kolozsvári szalonna

5 dkg tüzes kolbász

3 fej vöröshagyma

2 db paradicsom

2 db paprika

Fûszerek:

1-2 db babérlevél

1 tk ételízesítõ

2 tk kalocsai pirospaprika

? tk hétbors ? vagy õrölt fekete bors

? mk õrölt kömény

? tk kakukkfû

? zöld hegyes paprika  - vagy chili

3 gerezd fokhagyma

Zöldség:

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

? karalábé

? zeller

2 nagyobb krumpli

1 csokor petrezselyem

? csokor zeller

Elkészítés:

A marhalábszár húst megmossuk, és felkockázzuk. Ebbõl pörkölt sûrû alapot készítünk, és készre fõzzük.  Recept itt a blogomon:

http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/02/16/mamoros-bodulat/

- Én, amikor marhapörköltöt készítek, el szoktam tenni egy jó adagot a fagyasztóba, hogy a babgulyásnál majd felhasználhassam késõbbiekben-, így teszek a csülökkel is, csak a felét használom fel a bablevesnél? így amikor ez a recept kerül terítékre nálunk, akkor már mindkét hús készen áll, a fagyasztóban?, és persze elmentem a fagyasztóba a csülök levet is. :)



A babot 1 órára beáztatjuk, hideg, sós vízbe, - elég egy órára áztatni, mert így nem ráncosodik meg a bab külseje, és azért sós vízbe, mert nem fog szétesni a bab, fõzés közben - ezt követõen feltesszük fõzni, és háromnegyedig megfõzzük.

A füstölt csülköt is feltesszük fõzni egy másik fazékba, amikor megpuhult, akkor apró kockákra vágjuk. Fõzési idõ: kb. 2 óra.

A kolozsvári szalonnát, kolbászt, hagymát, paprikákat, paradicsomot kockára, a zöldséget is apróra vágjuk.

Egy lábasba felforrósítjuk a kókuszzsírt, beletesszük a kolozsvári szalonnát, kolbászt és a hagymát, elkezdjük megpirítani, amikor kezd üveges színû lenni a hagyma, akkor beletesszük a paradicsomot, paprikát, erõs paprikát/chilit, fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és zeller levelet és pirítjuk, kb. 5 percig.

Utána levesszük a tûzrõl, és hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük 2 merõkanálnyi csülök lével ? amiben a csülköt megfõztük ? és hozzáadjuk a zöldségeket, jól elkeverjük, és visszatesszük a tûzre, és kissé megpirítjuk, kb. 5-10 perc.



Ezt követõen hozzáadjuk a fenti fûszereket, babot, és felöntjük vízzel, úgy hogy csak épphogy ellepje. Amikor félig megfõtt a zöldség hozzáadjuk a krumplit, és több mint háromnegyed részig fõzzük, ezt követõen, hozzáadjuk az felkockázott füstölt csülköt és a marha pörkölthúst és készre fõzzük, zöldség puhulásáig. Friss kenyérrel, csípõs paprikával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Klarissza



Hasonló bejegyzések:




Pikáns lebbencsleves
Forrón felturbózva?


KFC ropogós csirkeszárnyak
Mert ropogósan a legjobb?


banános-mangós turmix grántátalmával és Goji bogyóval - kókuszpehely kiséretében
Dupla öröm ? tökéletes élvezet?


Marcipánnal töltött aszalt szilva, csokoládéba mártva
A 3-as szám bûvölete, mert így a legjobb?


pulykás párizsis -zöldséges baguette
Ha gyorsan kell ? fedezd fel és duplázz?




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s