Magyaros és olaszos avagy Ez még nem bábeli
sponsored links
Van amikor nem tudja az emberfia eldönteni, hogy mit is akar enni. Én is így voltam tegnap, azt tudtam mivel szeretném bõvíteni derékbõségemet, csak azt nem, hogy melyik nemzetet szidjam miatta, ezért aztán jól összekevertem az ízeket... vagy valami olyasmi ?
BÁBELI LANGALI
Hozzávalók:
a tészta:
a tészta:
40 dkg liszt
2,5 dl langyos tej + 1 ek. cukor
2,5 dkg élesztõ
1 mk. õrölt kömény
3 + 2 ek. olívaolaj
só
a rátétek:
1 p. tejföl (175g)
10 dkg minõségi sonka
10 dkg füstölt trappista (vagy másféle)
5 dkg csemegeuborka
1 db lilahagyma
2 ger. fokhagyma
oregáno
kakukkfû
bazsalikom
2,5 dl langyos tej + 1 ek. cukor
2,5 dkg élesztõ
1 mk. õrölt kömény
3 + 2 ek. olívaolaj
só
a rátétek:
1 p. tejföl (175g)
10 dkg minõségi sonka
10 dkg füstölt trappista (vagy másféle)
5 dkg csemegeuborka
1 db lilahagyma
2 ger. fokhagyma
oregáno
kakukkfû
bazsalikom
bors, só
Az élesztõt kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük sóval és a köménnyel, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztõt, aztán összegyúrjuk. Amikor a tészta, már kezd szépen összeállni, hozzáadjuk, és alaposan belegyúrjuk az olívaolajat. Kb. 45 percig kelesztjük (duplájára).
Egy sütõbe való tepsit (igen, az a nagy) finoman kikenünk olívaolajjal (ez nem szerepel a hozzávalók közt). Beletesszük a duplájára kelt tésztát és kézzel, illetve az ujjunkkal egyenletes vastagságúra szétnyomkodjuk, szétterítjük a tepsi méretére.
A tejfölt kikeverjük zúzott fokhagymával és két evõkanál olívaolajjal, pici sóval, borssal, majd megkenjük vele a tésztát; oregánóval, kakukkfûvel és egy kis bazsalikommal meghintve, 20-25 percig pihentetjük, újra kelesztjük.
Ez idõ alatt feldaraboljuk, a rátéteket, és szépen elosztjuk a megkent tészta tetején.
(Ha épp akad otthon, füstölt fûszerpaprika, egy keveset hinthetünk rá.)
(Ha épp akad otthon, füstölt fûszerpaprika, egy keveset hinthetünk rá.)
Elõmelegített sütõben, 200 fokon, 25-30 perc alatt szépen megsütjük.