Magyaros pogácsa
sponsored links
Hozzávalók
60 dkg liszt
1 Rama margarin
1 kis doboz tejföl
1 tojás
5 dkg élesztõ (1 dl langyos cukros tejben felfuttatva)
késhegynyi sütõpor
1 csapott evõkanál só
1 csokor metélõhagyma apróra vágva
10 dkg füstölt kolbász apró kockákra vágva
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
A lisztben elkeverjük a sütõport, sót, majd belemorzsoljuk a margarint. Ezt követõen hozzáadjuk a felfuttatott élesztõt, tejfölt, tojást. Mehet a metélõhagyma és a kolbász is. A tésztát összegyúrjuk majd 30-40 percet pihentetjük.
Kelesztés után 1 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütõben kb. 30 perc alatt megsütjük.