Magyaros krumpligombóc leves
sponsored links
A krumpli a régi idõkben is alapvetõ és közkedvelt alapanyaga volt a magyar konyhának. Bár akkoriban a szegények eledelének számított, a mai árakat tekintve nem mondhatnám el ugyanezt. A tradicionális ételek iránt mindig is volt valamilyen megmagyarázhatatlan vonzódásom, szeretem õrizni és idõnként feleleveníteni a hagymányokat. Néha egy egyszerû, forró, ízletes leves sokkal jobban tud esni bármilyen más ételnél, noha gyerekkoromban nem nagyon kedveltem a leveseket, most annál inkább oda vagyok értük. Ez a leves mindig visszavisz kicsit az idõben, amikor még a Nagymamám és az Anyukám készítették...
Hozzávalók: 3 közepes burgonya, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, só, õrölt bors, pirosarany, vegeta, kb. 15 dkg ...