Magyar szalámi
sponsored links
Ha megkérdezünk egy átlagos Törökországban élõt, hogy mi jut eszébe Magyarországról, akkor nagy valószínûséggel a "Macar salami" lesz az elsõ dolog, amit rávág, ezután jön csak a közös múlt az Oszmán Birodalomban. Pedig nincs nagy forgalmú kereskedelmi útvonal a két ország között (bárcsak lenne). Az itteni magyar szalámit nagy eséllyel valahol Belsõ-Anatóliában gyártják, például Kayseriben, ami egyébként is híres a húsáruiról, úgy mint a finom pastırma, élvezeti értékben a nyereg alatt puhított-préselt húsok egyenes ági leszármazottja.
De ha már Isztambulban van az ember, egy étkezdében csak megkóstolja a magyar kebapot. (Mielõtt elterjedne a pletyka, tisztáznám, hogy abszolút elszigetelt és egyedi jelenségrõl van szó.) Tehát bementünk egy kis étkezdébe (itt lokanta néven futnak ezek), és én egybõl ráböktem egy jóképûnek kinézõ fogásra, mire a pincér visszakérdezett, hogy akkor hány adagot adhat a ...