Magyar Konyha - Április
sponsored links
Menetrend szerûen itt a hónap eleje, indokolt tehát, hogy foglalkozzunk a Magyar Konyha aktuális számával. Úgy gondolom, izmos idõszak köszöntött a kiadóra és a szerkesztõségre is, hiszen egyre-másra jelennek meg a gasztrolapok. Bízunk azonban az ötletben, az egyediségben, a témák kreatív feldolgozásában, a részletességben és a vizuális élményben.
Ahogy múlt hónapban az olívaolaj, most a liszt került a fókuszba. Persze, hogy lehet legjobban tesztelni a lisztet? Úgy, hogy sütünk belõle valamit, adott esetben hagyományos pékmesternél kilenc féle kenyeret. Ha pedig a téma már megvan, hát úgy szép a gazdag, olvashattok hát lesz egy hagyományos hengermalomról.
A jó alapanyag, és a jól elkészített ételek mellé kellenek jó emberek is. Alexander Brody, alias Bródy Sándor mesél a reklámszakmában eltöltött negyven évérõl, s az ételekhez, ízekhez kötõdõ élményeirõl. Bárdos Sarolta, Bott Judit, Berecz Stéphanie, avagy a három muskotályosnõ életútja is ad tanulságokat. A szõlõ szeretetén és a szép borokon túl az is kiolvasható, hogyan maradjon egy nõ egyszerre anya, borász és feleség. Buday Péter, az ismert séf, ugyancsak elõveszi Magyar Elek húsvéti menüjét, s ebbõl merít ihletet, az aktualitásoknál maradva pedig az emberi oldal nem lenne teljes Széll Tamás brüsszeli sikerének említése nélkül.
Ételek terén: dübörög a húsvét! Az Ínyesmester ünnephez kapcsolódó gondolatai ...