Magyar konyha - Dércsípte November
sponsored links
Ismét eltelt egy hónap, menetrend szerûen itt a friss Magyar Konyha. A liba, fürj, fogoly, kökény, csipkebogyó mellett sok-sok étel, recept és szekszárdi bor...
A magyar vízilabdasport legeredményesebb csapatkapitánya, Kemény Dénes, jelenleg pihen, vadászik, meg persze fõz, fõz és fõz. Ha idehaza tartózkodik, a Galga-völgyébe, egy kis faluba tér, ahol minden szempontból megtalálta nyugalmát. A vele készített beszélgetésbõl kiderül, hogy olaszországi tartózkodása alatt szeretett bele a gasztronómiába, és az is, hogy ma már leginkább a vadakért rajong.
Dércsípte õszi bogyók, gyümölcsök a som, berkenye, kökény, galagonya, csipkebogyó, ilyentájt szinte kihagyhatatlan azoknak, akik veszik a fáradtságot és begyûjtik ezeket a természet adta ajándékokat. Egyedi ízük, jellegzetes karakterük miatt helyet érdemelnek a konyhában, de gyógynövényként is felhasználhatjuk õket. Aki pedig bizonytalan lenne elkészítésüket illetõen, bizton örömmel fogadja a recepteket is.