Magyar Konyha december
sponsored links
Szinte pontosan egy esztendõvel ezelõtt jelent meg a felújított Magyar Konyha Magazin. Aki figyelemmel kísérte a lap alakulását, nagyszerû esztendõt mondhat magáénak. Gasztronómiailag biztosan! S talán akkor sem túlzok, ha úgy fogalmazok, most felkerült a pont arra a bizonyos i-re.
A szerkesztõk többsége ezúttal Pannonhalmára látogatott. Igazi kis gasztro körkép kerekedett ebbõl a kirándulásból. Bemutatják az Apátságot, a borászatot, az ott készülõ nedûket, és hogy teljes legyen a kép, a Viator Éttermet és Borbárt. Várszegi Asztrik különösen érdekesen mesél a "a tökéletes egyensúly" megtalálásáról, gyermekkoráról, ízekrõl, alapanyagról, de egyrészt a helyszín, másrészt a közelgõ karácsony miatt az egészet kicsit áthatja a vallás, a hit.
Alapanyagok tekintetében itt a tök, a kecskesajt, a csokoládé, utóbbi tekintetében pedig jó kis történeteket olvashattok a szaloncukorról.
Különösen tanulságos az interjú Kalla Kálmánnal, a magyar gasztronómia emblematikus alakjával. Ebbõl ...