Magyar Konyha ? 2014. április
sponsored links
Most már végre, tényleg itt a tavasz! Ezt jelzi a Magyar Konyha legújabb száma is. Benne sok-sok finomság: sonka, bárány, kukorica, kakukkfû, répatorta, fûszervaj. Berecz András, Fausto di Vora, Balogh-Nagy Erzsébet, Zágráb gasztronómiája, interjúk, riportok, meg még annyi minden?
Berecz András asztali élményei után a kukorica kerül terítékre. Fõtt, sült, robbantott? Ilyen sokoldalú a tengeri? Aztán persze a tavasz legfontosabb ünnepe: a Húsvét. Sonka, bárány, tojás, retek, paraj, torma? No, de melyik sonka az igazi? A világ sonkái - a sonkák világa címû írásban eligazítást kaphatunk a levegõn érlelt sonkák útvesztõjében.
Fausto di Vora több mint két évtizede él Magyarországon. Nem hajt különösebb elismerésekre, de övé az egyik legbiztosabb, legstabilabb színvonalú étterem a fõvárosban.
Balogh-Nagy Erzsébet juhtenyésztõ a hazai állomány javításán dolgozik Kelemérben. Tõle többek közt az is megtudhatjuk, miért lehet hazánk területén a vendéglátásban több francia és új-zélandi bárányt találni, mint hazait.
A Magyar Konyha Termelõi Díjat idén adták át elsõként. A követendõ elismerést, elsõként Molnár János sajtkészítõ, Kövér Zoltán mangalica-tenyésztõ és Sáfrány László pisztráng-tenyésztõ nyerték. Persze folytatódik a közép-európai kalandozás is. Ezúttal Zágrábot szedték ízeire. Horvátországba érve, könnyen eshetünk abba a sztereotípiába, hogy csak az Adriát, a dalmát-szigeteket vagy az isztriai városokat és azok gasztronómiáját látjuk. Pedig az ország ennél sokkal színesebb. Ezúttal magára a fõvárosra és az ország belsõ részeire fókuszáltak a szerkesztõk.
Auguszt Olga most fenséges répatortát süt, Saly Noémi pedig örvend a friss fûszernövények megjelenésének, rögtön készít is pár kis gurigát.
www.magyarkonyhaonline.hu
www.magyarkonyhaonline.hu