Magyar Konyha ? 2014. Május
sponsored links
Beköszöntött a május, nyáreleji hangulattal, finom ízekkel, illatokkal. Megérkezett postaládánkba a magazin legújabb száma is, ráadásként meglepetéssel.
??ha kíváncsi új ízekre, különleges borokra, érdekes történetekre, ha nem sajnál némi idõt olvasásra és fõzésre, akkor lapozzon bele új számunkba.
Miért költözött Tokajba Zwack Izabella, holott élhetett volna Toscanában is? Miért nevezte el a kutyáját Satöbbinek, és miért tette a vizsla képét elsõ borospalackjára? Olyan fontos a címke? Ipacs Géza grafikus szerint igen.
Cserna-Szabó András legendás színésznõnk, Vizvári Mariska szakácskönyvérõl ír, enyhe derûvel kutakodva a múlt titkai iránt konyhában és színpadon. Az eredeti recepteket Rosenstein Tibor és Róbert fõzte újra. Ambrus Lajos az erdélyiek kedvelt fûszernövényérõl, a szerelemgerjesztõ csomborról ír (a hozzá való étkeket Gyurik Gábor, a pannonhalmi Viator étterem séfje készítette), Salamon Csaba pedig annak járt utána, hogy áldás vagy átok-é a só. Sokat sózunk, vagy épp eleget? És fõként: melyik só egészséges és melyik nem? A sóval készült ételek Segal Viktor keze nyomát dicsérik.
Májusi számunkban olvashatnak még kucsmagombavadászatról, bemutatjuk a most nyíló Bábel étterem séfjét, Lõrincz Györgyöt, a legjobb budapesti teraszokat, hiszen ilyenkor nincs kellemesebb semmittevés (már aki megengedheti magának), mint lustán elterpeszkedni a teraszok napos oldalán.
Közép-Európa ízei címû sorozatunkban ezúttal az erdõk és szõlõhegyek között megbúvó Szlovénia kerül terítékre, a mediterrán, alpesi és pannon konyha ötvözete a bledi krémestõl a krasi sonkán át a jeruzalemi borig. Étlapunkon ínycsiklandó fogásokat találnak. Tengeri sóban pácolt lila hagyma, sókéregben sült hal, citrusos karalábéleves, almás, zelleres tortelloni, kucsmagomba-, cakkumpakk és karszt-vidéki jota leves, budai krémes, eperdzsem és Fedák torta, s néhány elszánt ínyencnek a kedvencem: csomboros kecsege kelkáposzta-fõzelékkel.?
Ja, és hogy el ne felejtsük: a magazin elõfizetõi most meglepetés-ajándékot kapnak. ?Vadat és halat s mi jó falat? címmel megjelent a magazin dvd-je. A magyar ízeket felölelõ sorozat elsõ része a vadételekkel foglalkozik. Élvezetes receptfüzet, fõzõmûsor, mellékletben sok képpel, hasznos információval. Ne hagyjátok ki!!!