Magyar Konyha 2012. június
sponsored links
Mindig különös izgalommal várom a hónap végét, mert tudom, hogy várható a lap. Most egy kicsit meglepõdtem, mert én júniusra vártam a Tisza-számot, de valószínû félreértettem valamit, az majd a következõ lesz.
Terítéken ezúttal a saláták, a cseresznye az eper és társaik...
Nem is hinnénk, de a saláták nyersen, egy kis olívaolajjal és ecettel történõ fogyasztása korántsem újkeletû. Egészen az ókorig lehet visszamenni az idõben, hogy eredetére ráleljünk. Akinek viszont nincs annyi ideje, az remekül tájékozódhat saláta ügyben Salamon Csaba tollából.
Freund Tamás agykutató, aki nem mellesleg nagy ínyenc, borkedvelõ, ja és persze most már a Borászok Barátja is. Tõle is megtudhatjuk, hogy a borfogyasztás igenis egészséges, és balgaság azt állítani, hogy a bor (mint a többi alkohol) pusztítja az agysejteket!
Külön öröm volt olvasni a Györgykovács Imrével készült beszélgetést! Bízom benne, hogy mindenkinek átjön az a kissé mesebeli hangulat, ami a borász személyiségét, borait, látásmódját, mindennapjait áthatja. Ez azonban akkor az igazi, ha valaki felkerekedik, és személyesen meglátogatja õt Somlón, megízleli egyedi borait.
A "Konyha" ezúttal megint a szívemnek nagyon kedves témához nyúlt: szemügyre vette a budai ...