Magyar ceviche (kovászos uborkával, kaporral)

2012-08-24

sponsored links


Ez az étel az idei nyár egyik slágerének bizonyult. Nem létezik a mennyiség, amely ne fogyna el belõle. A perui ceviche (szevicse) iránti szenvedélyes rajongásomnak már itt a blogon is hangot adtam (facebook-on is pont pár hete mutattam). A Dél-Amerika más vidékein is rendkívüli népszerûségnek örvendõ fogáshoz a nyers halat citromlében pácolják, aminek következtében az "megmarja", a halhúst, így a hal elveszíti nyerseségét. Minden összetevõt elõ lehet készíteni: a halat és a zöldségeket felvágni, a hagymát vízbe áztatni (ez elveszi a durva csípõsségét), a citromlevet kifacsarni. Egyetlen titka, hogy közvetlenül fogyasztás elõtt ajánlatos összekeverni, maximum öt-tíz percet álljon, különben megváltozik a hal állaga, megkeményedik, és már sokkal kevésbé lesz élvezetes. Nekem a perui Aida, az Így fõzünk mi szakácskönyv perui szereplõje mutatta meg, hogy itt Budapesten hogy szokta készíteni (tesz bele pl. kaliforniai paprikát és finomra kockázott zellerszárat, nekem ezek nagyon bejönnek).

Készítettünk videót is az elkészítésérõl, azon a hagyományos változatot látjátok.

Egészen biztos vagyok benne, hogy az eredeti változat, amely a létezõ legfrissebb tengeri halból készül, semmilyen más alternatívával nem tudja felvenni a versenyt. Ugyanakkor arról is meg vagyok gyõzödve, hogy ez az étel még az itthoni ...

Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2012/08/m...

sponsored links

Keres?s