Magvas túrós háromszög

2018-04-13

sponsored links





















Egy kevéske túrót szerettem volna elhasználni, ami kimaradt a körözöttbõl. Van egy jól bevált túrós pogácsa receptem, ami mindig sikeresen hódít vendégváráskor, bulikon, nyugdíjas búcsúztatókon, de akár egyszerû hétköznapokon is, pl. tévézéshez. (mindig elkérik a receptjét és csodálkoznak, hogy még tojás sem kell bele) Azért szeretem, mert elõre is lehet vele dolgozni, mivel nem kell keleszteni, csak összegyúrni, hûtõben pihentetni és másnap csak sütni kell. A túrótól nem szárad ki, puha, omlós még napokkal késõbb is, már ha marad belõle. Gondoltam, akkor pogácsa lesz,  de "belebotlottam" ebbe a receptbe, amelynek pont ugyanaz a tésztája, mint az én pogácsámnak. Tetszett a rengeteg pirult mag a tetején, nagyon mutatós is, a háromszög alak pedig elég formabontó. A sok olajos mag miatt nagyon laktató, még ez a kisebb adag is bõven elég egy családnak. Különleges, finom, ropogós tetejû, porhanyós tésztájú sós rágcsálnivaló. 


Magvas túrós háromszög

Hozzávalók:

tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 csapott ek só

tetejére:

  • 1 tojás
  • magvak: mák, szezámmag, sós mogyoró, mandula, dió stb... (ki mit szeret)
  • kevés reszelt sajt

Elkészítése:

  • Lisztben elkeverjük a sót, hozzámorzsoljuk a vajat, tésztává gyúrjuk a túróval.
  • Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentetjük a hûtõben (én elõzõ este gyúrtam össze)
  • A nagyobb magvakat kicsit megvagdaljuk.
  • Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát, lekenjük enyhén felvert tojással, egyenletesen megszórjuk a magvakkal, meghintjük a reszelt sajttal.
  • Háromszögekre - vagy tetszés szerint alakzatra - vágjuk.
  • Szilikonos sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  • Elõmelegített 200°C-os sütõben kb 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.









Folytats a blogon ... https://azotthonizei.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s