MAGVAS ROZSCIPÓ

2017-11-18

sponsored links


Hozzávalók:

  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál aranybarna nádcukor
  • 2,5 dkg friss élesztõ
  • 30 dkg teljes kiõrlésû liszt
  • 10 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
  • 1 nagy csipet só
  • 2 evõkanál szezámmag
  • 2 evõkanál lenmag
  • 2 evõkanál napraforgómag




  • A víz felében feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztõt, és hagytam felfutni.
  • A maradék vizet a tálas mixer edényébe öntöttem, beleszórtam a kétféle lisztet és a sót.
  • A felfutott élesztõt is hozzáadtam, és a dagasztókarral egynemû tésztává dagasztottam.
  • Letakarva, meleg helyen hagytam a duplájára kelni.
  • Beledagasztottam a magvakat, cipóvá formáztam, és rozsliszttel hintett kelesztõkosárba tettem.
  • Letakarva 2 órát kelesztettem, majd sütõpapírral bélelt tepsire fordítottam.
  • Elõmelegített, 200 fokos sütõben kb. 40 perc alatt készre sütöttem.



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin augusztusi számában is.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/11/magvas-ro...

sponsored links

Keres?s