MAGVAS ROZSCIPÓ
sponsored links
Hozzávalók:
- 2,5 dl langyos víz
- 1 kávéskanál aranybarna nádcukor
- 2,5 dkg friss élesztõ
- 30 dkg teljes kiõrlésû liszt
- 10 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
- 1 nagy csipet só
- 2 evõkanál szezámmag
- 2 evõkanál lenmag
- 2 evõkanál napraforgómag
- A víz felében feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztõt, és hagytam felfutni.
- A maradék vizet a tálas mixer edényébe öntöttem, beleszórtam a kétféle lisztet és a sót.
- A felfutott élesztõt is hozzáadtam, és a dagasztókarral egynemû tésztává dagasztottam.
- Letakarva, meleg helyen hagytam a duplájára kelni.
- Beledagasztottam a magvakat, cipóvá formáztam, és rozsliszttel hintett kelesztõkosárba tettem.
- Letakarva 2 órát kelesztettem, majd sütõpapírral bélelt tepsire fordítottam.
- Elõmelegített, 200 fokos sütõben kb. 40 perc alatt készre sütöttem.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin augusztusi számában is.