Magvas kéregben sült báránycomb narancsos mártással
sponsored links
Itt a húsvét, és nálunk elképzelhetetlen az ünnep valamilyen bárányos étel nélkül. Idén nem ilyen lesz, hanem valahogy másképp készül majd, de hogy ötletet adjak, itt az elsõ bárányos receptem erre az ünnepre. A következõ bejegyzésekben is lesznek bárányos receptek, ki-ki kedvére válogathat majd közülük. Illetve böngészhetõ a teljes bárányos címke is.
Magvas kéregben sült báránycomb narancsos mártással
Hozzávalók (4-6 személyre): egy 1,3-1,5 kg-os báránycomb, 5 dkg mandula, 5 dkg napraforgómag, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2-3 szál újhagyma, friss bazsalikomlevelek, 5 evõkanál olívaolaj, 4-5 cikk fokhagyma, kevés víz, só, bors, 1-2 dl fehérbor;
a mártáshoz: a leszûrt pecsenyezsír, 1 nagy narancs leve.