Magvas kenyér tojásos füstölt lazac szendvicskrémmel - paleo

2014-02-10

sponsored links






Biztos az agyatokra megyek már ezekkel a paleos ételekkel, ami sokszor úgy hangzik, mintha egy méregkeverõ boszorkány receptje lenne:) Tudom, azt mondtam soha többet paleos kenyeret, inkább éhen halok. De ehhez a szendvicskrémhez kellett valami, gondoltam egy esélyt még adok a kenyérnek, receptet itt találtam, de végül az enyém teljesen más lett, de az ötlet innen van. Van már egy magvas paleo kenyér a blogon, de messze ez a legjobb ízû és állagú paleo kenyér, de lehet, hogy csak azért mert már rég nem ettem ilyet. Hogy az élesztõnek mi a szerepe, van-e egyáltalán, nem tudom, de én is beletettem.

Hozzávalók:
6 dkg kókuszliszt
6 dkg  õrölt napraforgó
10 dkg lenmagliszt
1/2 tk sütõpor
1/2 tk Himalája só
2 ek útifûmaghéj
1 tk. élesztõ
1/2 tk. erythritol
2 dl langyos víz
15 dkg mandulavaj
3 tojás
3 ek. kókuszolaj (olvasztott)
+
2 ek. napraforgó mag
2 ek. lenmag

Tojásos füstölt lazacos szendvicskrém hozzávalói:
2 db. fõtt tojás
10 dkg füstölt lazac
2 szál újhagyma
pár szál petrezselyem apróra vágva
só, bors
1 ek. kókuszkrém
citromlé ízlés szerint


A langyos vízben elkevertem az édesítõt és a szárított élesztõt, hagytam felfutni. A tojásokat felvertem, simára kevertem a mandulavajjal és az olvasztott kókuszolajjal. A száraz hozzávalókat elvegyítettem, majd hozzáöntöttem a felfuttatott élesztõs keveréket és a tojásos massszát is, végül a magvakat. Kézzel jól összegyúrtam az egészet, negyed órát hagytam pihenni, majd nedves kézzel megformáztam a kenyeret, sütõpapíros tepsire tettem, hagytam megint negyed órát pihenni, 180 fokos sütõben 25-30 perc alatt megsütöttem.A szendvicskrémhez a keményre fõtt tojásokat villával összetörtem, sóztam, borsoztam, kevés kókuszkrémmel és citromlével összekevertem. Az újhagymát apróra vágtam, a füstült lazacot és a petrezselmymet is és szintén a tojáshoz kevertem. A legjobb pár órára behûteni, majd a kenyérszeletekre kenve megenni. Lehet sokkal krémesebbre is keverni, én így szeretem, ha darabosabb. A családdal is megkóstoltattam a kenyeret, szerintük is ez közelít legjobban a kenyérhez ízben, állagban,  de a kókuszlisztet legközelebb teljesen lecserélem, én nem szeretem az ízét, illatát kenyerekben, sütikben is csak keveset használok. De ez csak az én ízlésem, lehet, hogy valakinek pont ez a kedvence, mindenestre annyira finom reggeli volt ez, rég ettem ilyen jóízûen.






Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)



Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s