Magtallérok édesen (Paleo)
sponsored links
A hétvégén készített paleos magkenyérkéket elkészítettem édes verzióban is.
Kakaóval és karobos mogyorópehellyel,kókusszal.
A változás annyi,hogy sajt helyett került bele a kókusz és kakaó valamint sima mogyorópehely helyett karobos édes változat.Só helyett 0 kalóriás cukrot használtam.
Nutellino (karobos mogyorópehely)
A hõkezelt blanschírozott földimogyorót finomra õröljük és mindennemû adalék nélkül hozzákeverünk karob ( vagy más néven szentjánoskenyér) port. Ez közvetlenül fogyasztható, mintha száraz "csoki" lenne.
A cukrot, vagy az egyéb édesítõ szereket szándékosan hagyjuk ki, mert így a Candidázissal küszködõ diétázók is eredményesen használhatják. A termék gyengén édeskés íze a karob pornak köszönhetõ.
Némi vajjal, vagy egyéb zsiradékkal krémszerû állagú keveréket lehet létrehozni, melyet például sütemény tölteléknek használhatunk. Mindig annyit keverjünk ki, amennyit elfogyasztunk, vagy bedolgozunk. Így a tartósítószerek elmaradhatnak.
A krémet, vagy a krémes süteményt hûtõben tároljuk.
...